Wat maakt dat ik doe wat ik doe?

butterfly

“Ilse, ik heb een feedbackgesprek gehad en ik voel mij er niet goed bij.”

Zo komt ze binnen.  Vast aan het lopen in haar cocon.  Hersenspinsels kapselen haar in tot ze niet meer kan bewegen.  Hangend aan een dunne zijden draad.  Nog sterk genoeg om samen in de cocon te kijken wat er zich aandient, te voelen wat er te voelen valt, te laten bestaan wat er is.  Een kwetsbaar stadium.  Het ontpoppen vindt plaats wanneer ze weet wat ze echt graag wilt.  Tijdens de metamorfose dikt haar enthousiasme en de wil om haar doelen te bereiken aan.  Haar cocon wordt te klein.  Vleugels worden gespreid.  Ze kijkt niet meer om en vliegt recht op haar doel af.  Zo gaat ze buiten.

En dat is waar ik van hou: het begeleiden van groeiprocessen waarin ik mensen zie ontpoppen tot kleurrijke vlinders die met lef en enthousiasme hun vleugels spreiden recht op hun doel af!   Het geeft mij energie om mensen in hun innerlijke kracht te brengen door op een ontspannen manier te kijken naar wat er is en waar men naartoe wilt, hen uit te dagen om grenzen te verleggen in hun leren.  Ook dan lukt het mij om mijn vleugels te spreiden en recht op mijn doel af te vliegen: met liefde voor de mens zorg dragen voor elkaar!

 

 

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *